El fort vent afecta Mataró i la comarca del Maresme

Una palmera caiguda pel fort vent, a tocar del restaurant Marina del Passeig del Callao
El fort vent afecta Mataró i la comarca del Maresme

La previsió de fort vent, pluges i fins i tot neu en cotes baixes, ha fet que Protecció Civil hagi activat en fase d’alerta els plans Vencat, Inuncat i Neucat. Aquest diumenge, el vent ja s’ha fet notar amb força a la comarca del Maresme, i especialment a Mataró. Fins les 13 hores, el telèfon d’emergències 112 ha rebut 113 trucades en el total de Catalunya. La majoria s’han produït des de la comarca del Maresme, amb 78; moltes d'elles a Mataró, amb un total de 56. Bombers informa que, dels 59 avisos que ha rebut per incidències, bona part s’han produït també a Mataró, amb 29 avisos; fins ara, amb cap incidència greu. Segons Bombers, la majoria d’avisos per vent son sobre “perill de caiguda d’elements no estructurals, mobiliari urbà, i branques d’arbre”. A les 16 hores, Bombers ha actualitzat les dades. Des les 9 del matí a les 4 de la tarda, Bombers ha realitzat un total de 194 assitències en el conjunt de Catalunya. La majoria d'aquestes actuacions han estat per "ventades: assegurar o retirar elements no estructurals, sanejar façanes, revisar mobiliari urbà, netejar vies amb objectes caiguts, branques d'arbres, etc."

A Mataró, la Policia Local ha tancat els accessos al recinte de l’antic Parc Central, precisament per precaució per la possibilitat de caiguda d’arbres o branques. També s’han tancat els accessos al braç del Port de Mataró pel temporal de mar. L’Ajuntament de Mataró avisa a la població a través de les xarxes socials que s’evitin “avui les zones boscoses i atenció a la possible caiguda d’arbres al carrer”. També indica que la població no s’acosti als espigons i que l’accés està prohibit per la perillositat de la mala mar i el fort vent.

Per la seva banda, Rodalies comunica que la circulació de trens de la línia R1 ha quedat tallada durant unes hores entre Mataró i Pineda a causa d’una avaria en una subestació elèctrica. A hores d’ara, el servei ja s’ha restablert. De tota manera, la recuperació de la freqüència de trens s’està fent de forma progressiva i amb “afectacions que poden superar els 20 minuts”, segons indica Rodalies.

Protecció Civil i l’Ajuntament de Mataró recorden que, en cas d’emergència, cal trucar al telèfon 112.