El Forn del Vidre celebra el seu centenari amb una exposició i un documental

Cristalleries de Mataró

Aquest 2019 farà cent anys del naixement de la Cooperativa Cristalleries de Mataró, un moment que es vol aprofitar per a fer un homenatge al conjunt de treballadors i massa social d'aquell projecte.

Mataró fa una mirada al passat amb l’aniversari dels cent anys de la Cooperativa del Forn del vidre. En el marc de la celebració a Mataró del Dia Internacional dels Arxius divendres es van presentar els actes programats per a la commemoració del centenari del Forn del Vidre, Cristalleries de Mataró Societat Cooperativa. La presentació feta a Can Palauet va retrobar antics companys de feina, de diverses generacions que ja van reviure algunes anècdotes de la seva vida professional al Forn del Vidre.

Tal i com explica el Director de l’Arxiu Comarcal Alexis Serrano, dos dels eixos de la celebració són una exposició i un documental a càrrec de l’Associació Mapasonor, que recull entrevistes d’ex treballadors i persones vinculades amb l’empresa i el seu fons documental.

El projecte l’organitzen l’Arxiu Comarcal del Maresme, l'Ajuntament de Mataró, el Consell Comarcal del Maresme, la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró i Mapasonor Associació. Precisament, des de de l’Associació de Vidre Bufat de Mataró aposten per a tenir un espai permanent on s’exposi la història del vidre i el cooperativisme a Mataró, juntament amb un taller de bufador de vidre, una aposta que creuen tindria potencial turístic.

En la trobada també s’ha volgut destacar l’aspecte cultural de la cooperativa. En aquest sentit, durant aquest aniversari es vol fer palès l’ambient d’amistat i col·laboració que es respirava a l’entorn del Forn del Vidre, Cristalleries de Mataró Societat Cooperativa.

Informa: O.Debat