El fons Jaume Vilaseca es traslladarà a Can Marfà el 2019

El fons de la Fundació Jaume Vilaseca es traslladarà finalment el segon semestre del 2019. Ho farà a la nau petita de Can Marfà, dedicant aquest equipament, doncs, única i exclusivament al gènere de punt. El consistori va aprovar al Ple Municipal de setembre l’acceptació de la donació definitiva d’aquest fons que consta de 5.246 objectes valorats en 883.381,69 euros sumats a les  210 unitats d’arxiu i 800 volums editats que tenen un valor de 47.700 euros. A més a més de facilitar el trasllat, l’Ajuntament crearà una comissió de seguiment que dependrà de la Direcció de Cultura i que proposarà i avaluarà tota l’activitat museística pròpia de la nau petita de Can Marfà. 

El líder de l’oposició i ex regidor de Cultura, Joaquim Fernández, es va mostrar més crític amb aquest nou pas i va recordar que l’import que es vol establir al pressupost del 2019 per l’adequació de la planta baixa de la nau gran de Can Marfà per traslladar-hi la col•lecció local de la Fundació, és insuficient.

Aquesta nova part del fons Jaume Vilaseca és el que queda del que ja existeix dins del propi Museu del Gènere de Punt, inaugurat el 28 de març del 2015. Des de la formalització del conveni de col•laboració entre la Fundació i l’Ajuntament l’any 2013, el Museu ha treballat en l’inventari i valoració del objectes que formen part de les col•leccions pel que fa a la maquinària tèxtil, la indumentària, les obres d’art, l’arxiu i la biblioteca. 

Informa: M.Gómez