El fons de Can Marfà es podrà consultar en línia

Foto: Ajuntament de Mataró

El fons documental de la fàbrica de punt de Can Marfà ja és en mans de l’arxiu municipal. L’alcalde, David Bote, ha rebut els familiars posseïdors dels arxius i els ha agraït que hagin permès el traspàs dels documents a l’arxiu mataroní. Ara, tota la documentació rebrà el tractament adequat i estarà a l’abast de tothom un cop es digitalitzi. Un fet que, segons Narcís Marfà, pot permetre que Mataró sigui un punt de referència a nivell històric, donada la importància que va tenir el tèxtil per a la ciutat al llarg del segle XX.

El fons es trobava des de 1990 al Museu Arxiu de Santa Maria, però les condicions de manteniment no eres les òptimes, així que s’ha decidit fer el traspàs, perquè les obres es posin a disposició dels investigacions i qui ho vulgui pugui consultar-les. La cap de gestió documental i arxiu, Montse Clavell, explica que s’ha fet una feina de tractament i conservació dels documents i ara la intenció és tenir-los en línia.

L’Arxiu de Can Palauet pot mostrar ara com era l’administració de la fàbrica de Can Marfà, en funcionament des de 1851 i fins el 1990. El fons té llibres de comptabilitat i registre, llibres d’actes i correspondència que permeten veure com era l’activitat tèxtil des de mitjans del segle XIX fins fa 30 anys.

Informa: M.Rodríguez