El foc de la Flama del Canigó encén un any més les fogueres de la ciutat

Mataró ha vist arribar un any més la Flama del Canigó aquest 23 de juny, el que es coneix com a la festa de la unitat cultural i lingüística dels Països Catalans. El grup de corredors Maimakansu ha recollit la flama a Arenys de Mar i l’ha portada fins a la capital del Maresme, seguint la costa catalana. A partir de la Riera de Sant Simó l’equip de corredors l’ha repartida per diferents indrets de la ciutat.  L’acte central s’ha fet davant de l’Ajuntament on la flama ha estat encesa pel Club FEM que aquest 2019 celebren els seus 10 anys d’història i rebuda per l’Àliga de Mataró i diferents representants municipals i de les entitats de la ciutat. El president d’Òmnium Cultural Mataró-Maresme, Carles Estapé, valora la importància de rebre la flama a Mataró i explica com ho ha fet aquesta vegada.

Aquest any s’ha aprofitat l’arribada de la flama per commemorar els 300 anys de flabiol a la ciutat de Mataró amb els Amics de “Flabiol 300”. Per fer-ho han estat acompanyats dels Dansaires d’Iluro que han fet diferents balls davant l’Ajuntament a toc de flabiol. S’ha llegit el manifest que aquest any ha escrit Carme Forcadell i que ha llegit l’activista social i veïnal d’origen amazic, Ouafaa Aouattah.

Tal i com apuntava Estapé, la flama també s’ha repartit cap a Rocafonda on tenien preparat l’espectacle musical anomenat “Que comenci la festa” i al Carrer Sant Joan, on continuava la festa de la revetlla fins ben entrada la nit.

Informa: M.Gómez / J.Masriera