El Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, més virtual que mai

Que el confinament no amagui les actituds que avui en dia encara es viuen de rebuig, hostilitat o prejudici cap al col·lectiu LGBTBI.

Amb aquesta premisa la regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGTBI i diverses entitats de Mataró han programat diversos actes enmarcats en el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

Aquest proper diumenge és el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia i, malgrat el confinament, a la ciutat s'han programat una sèrie d'actes enfocats a condemanar totes les actituds de rebuig., hostilitat i prejudici cap al col·lectiu LGBTBI, així com per sensibilitzar als mataronins i mataronines sobre els principis d'igualtat, equitat i no discriminació per raó d'identitat expressió de gènere o orientació sexual.

Marisa Merchan Cienfuegos, regidora d’Igualtat, Feminismes i LGTBI  de l’Ajuntament de Mataró explica que encara s'han de fer molts passos per poder aconseguir que les persones més vulnerables no tinguin negats els seus drets.

El col·lectiu "Mataró LGTBI" ha organitzat alguns dels actes del programa, com un directe pel seu canal d'instagram, ahir al vespre, amb el títol "Diem no a la LGTBIfòbia" i el diumenge presentarà a les seves xarxes socials el vídeo realitzat pels membres de l'Associació "MeQueer" que donarà visibilitat a les violències que a dia d'avui encara pateixen els membres d'aquest col·lectiu.

Des de Mataró Audiovisual es farà un programa especial que s'emetrà a les 10 de matí per Mataró Ràdio i a les 9 del vespre per Mataró Televisió, amb entrevistes a l’expert en la representació de les persones LGTBI a les pantalles, Arnau Roig, al membre de l’Associació Mataró LGTBI, Xavi Tort, així com a la regidora d’Igualtat, Feminismes i LGTBI, Marisa Merchán Cienfuegos; qui creu que la ciutat encara té molta feina per fer, perquè és novell en fer polítiques que treballin en aquest sentit.

La pròpia regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGTBI ha fet una selecció de pel·lícules sobre la temàtica i que es donaran a conèixer a través del perfil d’Instagram @igualtatmataro. Altres associacions com Comissions Obreres, la Vocalia de DOnes de la Lia L'arquera o Teixit de Dones també han programat diverses activitats durant aquests dies.

Informa: JM.Spà