El CSdM planteja un abordatge integral de la Covid-19

L’experiència és un grau. Per això, després de gairebé mig any combatent la Covid-19, el Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) es planteja ara aplicar tots els coneixements adquirits per poder abordar de forma integral la malaltia. L’ens sanitari, que gestiona l’Hospital de Mataró, entre d’altres equipaments, vol estar preparat per afrontar de forma eficaç el virus, però també els seus efectes. Per aconseguir-ho, es planteja tres accions bàsiques: canviar el circuits d’assistència als pacients de Covid-19; intensificar la recerca i la innovació i dedicar més atenció a la gent gran i als familiars dels malalts.

Aquesta nova etapa s’articularà, doncs, en tres eixos: l’assistencial, el de recerca i innovació i el social. El primer preveu tractar les seqüeles del coronavirus; consolidar el treball multidisciplinari i prioritzar la detecció de casos positius, tant als centres d’atenció de primària com als hospitals que gestiona, que hauran d’estar preparats si hi ha un rebrot i augmenten els ingressos. Ho ha explicat a Mataró Audiovisual, Ramon Cunillera, el gerent del CSdM.

L’eix de recerca i innovació – “molt important”, segons Cunillera-, inclou el treball d’investigació de l’anomenat Grup de Recerca Covid-19. Aquest està treballant ara mateix en quatre estudis, un d’ells el que investiga la relació entre el coronavirus i la disfàgia, la dificultat per empassar aliments i begudes.   

Finalment, amb l’eix social, el Consorci vol atendre millor la gent gran, el sector de la població més afectat per la pandèmia. Això suposarà més coordinació entre les residències, els CAPs i els hospitals, a més d’una formació específica per al personal geriàtric que s’està tancant amb el TecnoCampus.  

Aquest eix també preveu millorar l’atenció als malalts de coronavirus i als seus familiars, normalitzant la relació telemàtica o les visites en el final de la vida.