El CSdM dissenya un programa de rehabilitació online per als pacients amb Covid-19

El Servei de Medicina Física i Rehabilitació del Consorci Sanitari del Maresme ha dissenyat un programa d'exercicis específics per a malalts Covid-19 que presenten degradació de la funció muscular. El 75% dels pacients hospitalitzats per Covid-19 presenten llargues estades hospitalàries que els acaben provocant disfunció muscular. A fi de minimitzar aquesta problemàtica, un cop el pacient està estable, aquests exercicis ajuden a fer que es mantingui actiu dintre de les seves possibilitats i de les mesures d'aïllament.

Aquests exercicis es poden a temps real, tres vegades al dia, des del canal corporatiu que hi ha a les televisions de les habitacions. També es pot accedir als vídeos de potenciació muscular a través del canal de Vimeo del Consorci Sanitari del Maresme. En total són tres vídeos, un per als pacients que no es poden aixecar del llit, un altre per a aquells que ja es poden posar drets, i un últim amb exercicis de relaxació.

En el cas de l'Hospital de Sant Jaume els pacients poden de seguir la pauta d'exercicis en paper (també s'han fet fulletons) o a través de la seva tauleta o telèfon mòbil.

Informa: A.Gual