El Correllengua fa participar la ciutadania en defensa del català i el posa en valor

Amb l’objectiu de defensar la cultura, preservar la llengua i fer participar la ciutadania, Mataró ha acollit aquest cap de setmana la 18ena edició del Correllengua. Un Correllengua que aquest any portava per lema“Un crit de llibertat col•lectiva” i que es va articular a través de La Nova Cançó. Durant l’acte, es va llegir un manifest i la flama de la llengua va ser rebuda a les portes de l’Ajuntament. A més de música a càrrec del grup “Atrapa-somnis” també es van llegir diversos contes i hi va haver una xocolatada. Un acte, el Correllengua, que Juliana Bacardit, membre de l’organització del Correllengua creu que encara és necessari per defensar el català, perquè a dia d’avui és una llengua menyspreada socialment.

Però els actes del Correllengua no s’han acabat. Els propers mesos començarà una tasca de sensibilització i divulgació del català en centres educatius. Una tasca que es farà amb xerrades que començaran a principis de l’any vinent. La intenció és fer que l’alumnat s’interessi pel català.

A banda, també es faran diverses activitats, com la presentació del llibre “Hem arribat tard a classe”, d’Ariadna Herrera o la conferència que impartirà el catedràtic socio-lingüístic Juan Carlos Moreno a Can Palauet el proper 9 de novembre.

Informa: S.Ruiz/J.Masriera