El coronavirus redueix un 30% la contaminació per CO2 al Maresme

contaminació
Fotografia: Mataró Audiovisual

Segons indica el Consell Comarcal del Maresme, igualment com arreu del territori, a la comraca la crisi sanitària del coronavirus ha comportat una baixada dels nivells de contaminació. En concret, s'ha detectat una reducció de les emissions de diòxid de carboni del 30 %. La disminució es deu principalment a 4 factors: la disminució dràstica de la mobilitat local, la reducció del consum d’energia elèctrica, una reducció del consum general, així com la reducció dràstica de la mobilitat aèria, un dels àmbits més contaminants a nivell de transport. L’estudi l’ha portat a terme el tècnic de canvi climàtic del Consell Comarcal, Jordi Bonet.

El CCM recorda, però, que segons apunta l’Organització Mundial de la Meteorologia aquest descens de les emissions és puntual, i que quan tot torni a la normalitat es continuarà funcionant amb el mateix sistema econòmic i, per tant, tot seguirà de la mateixa manera que abans. A la vegada, alerten que l’escenari pot ser pitjor pel clima, ja que la recessió econòmica derivada de la COVID-19 farà que se centrin tots els esforços dels governs en superar-la, destinant-hi diners que, en un altre escenari, haguessin servit per mitigar el canvi climàtic.

Recentment, el secretari general de la ONU, Antonio Guterres, va presentar a la OMM el darrer informe sobre les conseqüències de l’escalfament global de 2019. En la seva intervenció, assenyala que: “El coronavirus és una malaltia que esperem sigui temporal, amb impactes temporals, el canvi climàtic ha estat aquí per molt anys, es mantindrà aquí per moltes dècades i  requereix d’una acció continua”.

Informa: O.Debat