El Consorci Sanitari del Maresme reprèn l’activitat prèvia a l’estat d’alarma

Des que es va decretar l’estat d’alarma, el passat 14 de març, el Consorci Sanitari del Maresme s’ha concentrat, sobretot, en atendre malalts de Covid-19. Però ara que la xifra d’afectats comença a disminuir, els seus centres de Mataró i Argentona ja estan preparats per reprendre la seva activitat prèvia. Un procés que es farà de forma progressiva i complint unes mesures de seguretat. 

De fet, aquesta setmana ja s’estan fent controls als accessos de tots els seus centres, tant als hospitals de Mataró i Sant Jaume com als CAPs de Mataró Centre i Cirera Molins i Argentona. Personal sanitari s’encarrega de prendre la temperatura de qui arriba, de lliurar-li mascaretes i d’assegurar-se que es manté, tant la higiene de mans com una distància de seguretat de dos metres. 

A les sales d’espera, a partir d’ara ja no podrà haver-hi aglomeracions. Per això es programaran menys visites i es restringirà la presència d'acompanyants, amb excepcions per a infants, embarassades o dependents. Tampoc no es podrà fer el mateix nombre de proves diagnòstiques que abans, pels protocols de neteja que cal aplicar entre cada pacient mentre hi hagi risc de contagi. 

Per limitar el contacte físic, s'ampliarà la teleassistència i s’atendrà primer qui més ho més ho necessiti i no segons l'ordre de les cites ja programades. Així, es donarà prioritat a  les operacions, les visites als especialistes i les proves diagnòstiques, en funció de la patologia i de l'estat de salut de cada pacient.

Aquesta setmana, el Consorci ja ha començat a reprogramar totes les visites que tenia pendents. De moment, està trucant els pacients per ordre de prioritat i en breu contactarà amb la resta d’usuaris que tenien programades visites, operacions o proves. Des del Consorci, demanen a totes aquestes persones que s’esperin a rebre la trucada i que no vagin ni truquin als centres.

Informa: B.Doñate