El Consorci Sanitari del Maresme presenta quatre projectes que vehiculen tecnologia i salut

Facilitar i millorar els processos clínics gràcies a les noves tecnologies és una de les premisses de la Mobile Week a Mataró. En aquest marc, ahir el Consorci Sanitari del Maresme va presentar quatre projectes d’èxit que formen part de la seva pràctica clínica habitual vehiculant les aplicacions mòbils i la intel·ligència artificial amb el món sanitari. Un camí que segons l’infermer investigador del Consorci Sanitari del Maresme, Alberto Martín, el món de la salut segur que seguirà en part gràcies al 5G, que permetrà augmentar la velocitat de connexió a internet. Segons Martín, incorporar la intel·ligència artificial al món sanitari pot ajudar a millorar la qualitat de vida dels pacients.

Precisament, dos dels projectes que es van presentar ahir a l’Hospital de Mataró estaven basats en la Intel·ligència Artificial. Per una banda es va presentar un sistema que a través de l’historial clínic determina si un pacient, sobretot gent gran, pot arribar a patir disfàgia. D’altra banda, també es va presentar el projecte “B-Right” que permet gestionar crisis emocionals en pacients amb trastorn límit de la personalitat. Els altres dos projectes que van ser presentats van ser un programa d’analítica de dades clíniques per a la recerca i l’app “PostOpAtHome” que permet controlar el dolor post operatori i evitar complicacions. Alberto Martín creu que aquestes i altres aplicacions han d’ajudar en tots els processos clínics, però en cap cas substituiran als professionals sanitaris.

En el marc de la Mobile Week, aquest matí també s’ha fet a Mataró un taller dirigit a persones grans per ensenyar-les a fer funcionar les noves tecnologies en l’avaluació de la condició física.

 

Informa: S.Ruiz/ J.Pirt