El Consorci Sanitari del Maresme organitza un sopar benèfic per recaptar fons per investigar la disfàgia

Recaptar fons per finançar projectes de recerca i posar en valor la feina que fan els investigadors del Consorci Sanitari del Maresme. Sota aquets dos objectius, el Consorci ha organitzat aquest divendres un sopar solidari al TecnoCampus. Un sopar que s’emmarca en la campanya “El menjar cura!”, que vol promoure la investigació sobre la disfàgia, una patologia que provoca dificultats a l’hora d’empassar aliments.  

Un àmbit d’investigació en què el Consorci Sanitari del Maresme és pioner a nivell estatal i referència internacional, tal i com explica el seu gerent Ramon Cunillera. De fet, des del Consorci s’ha patentat recentment un algoritme d’intel·ligència artificial per detectar el risc a patir disfàgia a través de l’historial clínic i han desenvolupat receptes de menjar texturitzat per facilitar la deglució dels afectats.

La proximitat dels investigadors amb el territori és clau, segons Cunillera, per poder aplicar el més ràpid possible aquestes novetats.

Segons el director de Recerca i Innovació del Consorci, el doctor Pere Claver, tant l’algoritme de detecció de disfàgia com el menjar texturitzat han d’ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones amb disfàgia, una patologia encara coneguda i que té especial afectació en infants i adulats amb malalties neurològiques i en ancians. Per una banda, segons Claver, es podran prendre mesures a temps per reduir el risc a patir disfàgia. D’altra, canviant l’alimentació, es pot evitar que els malalts s’ennueguin i estiguin ben nodrit.

El menú del sopar solidari estarà basat en plats amb menjar texturitzat. Un sopar que comptarà amb l’actuació de la companyia “Comediants”.

 

Informa: S.Ruiz/ A.Gual