El Consorci Sanitari del Maresme i Eurecat s'alien per desenvolupar un protector integral del peu

Fotografia: Eurecat

El sector sanitari i el tecnològic s’alien per innovar, amb la intenció de millorar el dia a dia dels pacients. De la sinèrgia entre el Consorci Sanitari del Maresme i Eurecat neix el “protector integral del peu”, una espècie de mitjó que millora el contacte de la pell del malalt amb el llit i impedeix que es llagui. El doctor Pere Clavé explica que aquest és el problema al què s’ha donat solució aprofitant la tecnologia 3D d’Eurecat, per impedir que els malalts desenvolupin úlceres pel mal us de protectors.

L’Hospital de Mataró va ser dels primers de Catalunya en comptar amb un comitè d’Innovació.  Això ajuda al desenvolupament socioeconòmic del territori, segons Eurecat, i cal treure-hi el màxim rendiment possible. Ara, la intenció és que el mitjó sigui viable i s’acabi desenvolupant en una empresa propera.

El procés es troba ara a la meitat de l’assaig. Totes les parts estan satisfetes de les evolucions del projecte, tot i que són cautelosos fins que no s’arribi a l’última fase. Mentrestant, Eurecat, el Consorci Sanitari del Maresme i el Tecnocampus seguiran desenvolupant aplicacions i tecnologia per ajudar als canvis demogràfics i millorar el futur proper.