El Consell Jove debat sobre el model d'oci nocturn

El Consell Jove de Mataró posa a debat el model d'oci nocturn a la ciutat. En acte realitzat divendres a Les Esmandies, l’entitat va reflexionar sobre com és i com hauria de ser l’oferta d’oci que tenen els joves de Mataró per aconseguir que fer-lo inclusiu i lliure de discriminacions. L’acte va comptar amb la presència de diverses ponents de les entitats SOS Racisme i Mataró Lliure de Sexisme, que van explicar les seves experiències. Miquel Canal, representant del Consell Jove, explica que entre les propostes sorgides de la reunió hi ha la posada en marxa d’unes barraques o pressionar als partits que tinguin representació després de les municipals perquè tinguin en compte al jovent de la ciutat.

La transformació de l’oci nocturn de Mataró és un dels principals reptes que es marca el Consell Jove. Una entitat formada per una vintena de persones que va néixer l’octubre del 2018 amb l’objectiu de poder aportar la visió del jovent mataroní per poder millorar la ciutat. La plataforma aplega diverses entitats polítiques juvenils, entitats del lleure i jovent a títol individual.

Des de l’entitat apunten que el fet de poder tenir un Consell Jove és resoldre una mancança que tenia Mataró. Una plataforma que ja té una llarga tradició en d’altres municipis catalans com Badalona, Sabadell, Barcelona o Lleida.

Informa: S.Ruiz/J.Masriera