×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

El Consell de Ciutat escollirà 12 propostes per formar part del pressupost pel 2018

El Consell de Ciutat escollirà aquest vespre 12 propostes ciutadanes que han d'entrar a la fase de votació final previ a formar part dels pressupostos d'aquest 2018. La sessió que se celebra aquesta tarda al Centre Cívic del Pla d'en Boet és una fase més del procés participatiu que va començar el mes de maig del 2017 i que pretenia que els ciutadans proposessin a què destinarien 500 mil euros del pressupost d’inversions municipal. El procés s'ha desenvolupat a través del web decidim mataró o de manera presencial a les oficines d'atenció ciutadana. Des que es va obrir el procés participatiu s'han recollit 153 propostes i s'han celebrat gairebé una trentena de trobades presencials. El regidor de participació Juan Carlos Jerez explica els criteris que serviran per prioritzar les propostes.

A banda de poder escollir a quines propostes es destinarà part del pressupost municipal, Decidim Mataró també és una prova pilot que serà útil per a provar una nova eina participativa. Una eina que si funciona podria tenir altres utilitats, tal com ha detallat el regidor de participació Juan Carlos Jerez.

Un cop escollides les 12 propostes i en una darrera fase final del procés participatiu, els ciutadans podran votar quines de les 12 propostes finalistes decideixen destinar-hi els 500.000 euros del pressupost d’inversions. Les propostes més votades, sempre i quan la suma dels seus imports no superi el destinat als pressupostos participatius, seran les escollides per incorporar al pressupost municipal i ser executades durant l’any 2018.

Informa: M.Rodriguez