El Consell Comarcal del Maresme organitza una jornada per donar visibilitat a les dones immigrades

Visibilitzar en positiu les dones que han immigrat al Maresme. Sota aquest objectiu, el Consell Comarcal del Maresme ha organitzat una jornada dirigida a entitats, personal tècnic i càrrecs electes de la comarca. El Centre Cívic del Pla d’en Boet acollirà el 2 de març aquesta jornada que intentarà fer reflexionar als assistents al voltant de tots els aspectes que conformen la identitat de la dona, no només el seu origen. D’aquesta manera, segons Víctor Bassa, tècnic del servei de ciutadania del CCM, es poden evitar els tòpics i perjudicis i poder donar visibilitat a les aportacions que poden aportar les dones estrangeres a la societat d´acollida.

Per aconseguir-ho, Bassa considera bàsic la relació amb d’altres persones tot i les diferències socials i culturals que hi puguin haver. A través de relacionar-nos i conèixer les experiències que ha viscut una dona acabada d’arribar, Bassa assegura que podem entendre la situació que viu una dona acabada d’arribar. Una relació, però, que ha de ser, sobretot, igualitària.

La Jornada “Visibilitzem la dona immigrada” arrencarà a 2/4 de 10 del matí amb una presentació a càrrec de Jordi Mir, conseller delegat de Benestar Social, Cultura, Consum i Salut Pública del Consell Comarcal del Maresme. Seguirà amb una ponència a càrrec de l’escriptora, formadora, activista Brigitte Vasallo, i també amb una taula rodona per debatre sobre la interrelació entre dones des d´una perspectiva igualitària.

 

Informa: S.Ruiz/ J.Méndez