El confinament, un procés en què és obligat entretenir-se

Comptar fins a 15 al ritme del Bequetero o jugar al bingo amb els veïns han estat dues de les maneres amb què els mataronins i mataronines han intentat fer més agradables els primers dies de confinament. Aquestes, però, no han sigut les úniques propostes d’un cap de setmana atípic. Hi ha qui ha aprofitat els primers dies del confinament per dibuixar, escriure llegir, mirar pel·lícules o series en plataformes d’streaming, cuinar, fer manualitats, netejar, fer esport a casa o jugar tant a jocs convencionals com videojocs.

Les xarxes socials també estant sent un lloc on entretenir-se una estona i compartir idees o reptes. És el cas de Pol Novo, jugador del primer equip del Futsal Mataró, qui a través de les xarxes ha fet una crida als mataronins per sumar-se al repte #MaiDeixisDeJugar que consisteix en gravar-se fent tocs amb un rotlle de paper higiènic com si fos una pilota i penjar-ho a les xarxes. O el de les jugadores del CN Mataró de waterpolo, que durant els propers 14 dies compartiran les seves propostes a través del compte d’Instagram de l’equip.

Més enllà de Mataró, les xarxes també s’estan convertint en un generador de propostes culturals per fer més agradable el confinament. A través de Twitter i Instagram, entitats del món de la cultura, però també persones a títols individual recomanen activitats per fer durant aquests 15 dies. Per exemple, el Teatre Lliure, sota la iniciativa #TheShowMustGoOn, publicarà aquests dies a Twitter textos d’obres, explicarà anècdotes sobre l’entitat o penjarà a Youtube espectacles sencers perquè la gent pugui anar al teatre des de casa.

Tot i haver tancat les seves portes, museus com el MNAC o el Prado estan publicant a xarxes socials quadres de les seves galeries amb explicacions tant per adults com per infants.

A través de les xarxes també han sorgit festivals de música en streaming, com #YoMeQuedoEnCasaFestival o el Cuarentena Fest, a través de llistes de reproducció de Spotify i de Instagram.

I per qui es vulgui prendre el confinament amb una mica d’humor, el compte d’Instagram YoEnCasita ha publicat ja més de 150 propostes per fer a casa, algunes d’elles amb un toc humorístic.

Informa: S.Ruiz