El confinament municipal fa canviar d’hàbits a molts mataronins

Centenars de mataronins han aprofitat el cap de setmana per sortir a fer esport o passejar

El confinament perimetral als municipis que s’efectua des de fa quinze dies durant el cap de setmana, ha fet canviar d’hàbits a mataronins i mataronines que sortien a fer esport fora de la ciutat, a passejar, fer excursions o simplement, de compres. Tot i que la pràctica esportiva es permet també als municipis que delimiten amb el de residència, en el cas de Mataró amb Cabrera de Mar, Argentona, Dosrius i Sant Andreu de Llavaneres, molts dels ciutadans s’ha hagut d’adaptar, això sí, complint totes les normatives per evitar el contagi del coronavirus.  

Molts d’ells asseguren viure amb incertesa i molt pendents de les mesures de seguretat i les noves restriccions. El tancament de bars i restaurants i les directrius que els afecten també preocupa als mataronins que, en un cap de setmana qualsevol sense mesures anti-Covid, aprofitarien per seure en una terrassa o dinar fora de casa. Enmig de tot, però, la majoria procura fer vida normal i ja han introduït nous hàbits en el seu dia a dia. A més de la mascareta i la distància social, n’hi ha que quan entren a casa netegen la sola de les sabates o directament les deixen a la porta per evitar l’entrada del virus a les llars. Malgrat això, la sensació entre els mataronins, segueix sent de preocupació.

És el segon cap de setmana que s’efectua el confinament municipal de divendres a les sis del matí i fins dilluns a la mateixa hora. Des d’aleshores i fins al divendres següent el confinament és perimetral a tot Catalunya amb les excepcions de mobilitat essencial i les causes de força major detallades pel Procicat.

Informa: M.Gómez / E.Andrés