El confinament comarcal s'allargarà com a mínim una setmana més

Així ho ha acordat el Procicat, que ha acordat una pròrroga de set dies de les mesures actuals, per assegurar l'estabilització dels indicadors de la Covid

El confinament comarcal es prorroga, com a mínim, una setmana més a partir de dilluns. Així ho ha explicat la Generalitat aquest migdia, després que la mesura hagi estat aprovada pel Procicat. Segons ha explicat el secretari general de Salut, el doctor Marc Ramentol, les xifres que maquen la incidència de la Covid es troben estabilitzades, tot i això, però, ha afirmat que cal ser prudents i mantenir les mesures actuals una setmana més per assegurar la frenada. Segons ha apuntat, al seu torn, el secretari de Salut Pública, el doctor Josep Maria Argimon, "el principal element a corregir els pròxims dies serà l'alta ocupació de les UCI catalanes, actualment per sobre dels 500 llits". Explica que la notícia positiva és que "l'efecte Setmana Santa no s'ha produït" i que les xifres segueixen estables, contràriament al que es podia esperar d'entrada.

Per la seva banda el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha afirmat que actualment ja es treballa conjuntament del departament de Salut i el d'Interior en la desescalada, que podria començar el pròxim 26 d'abril. Una desescalada, que ha explicat, serà "lenta però segura" i que hauria de permetre que els sectors que més han patit, com el de la restauració, l'oci nocturn, la cultura o els parcs temàtics comencin a veure canvis.

Tags: