El Col·legi d'Advocats de Mataró reclama "Igualtat per Justícia"

Fotografia: Mataró Audiovisual

El Col•legi d’Advocats de Mataró s’ha sumat avui a la jornada reivindicativa del Dia de la Dona. Sota el lema “Igualtat per Justícia”, procuradors, fiscals, advocats i jutges s’han congregat al hall dels Jutjats de Mataró on s’ha fet la lectura d’un manifest i d’un decàleg. L’objectiu, a més de la reivindicació feminista, ha estat el de donar visibilitat a les propostes pendents a favor de la igualtat de gènere del món judicial i extrajudicial. La presidenta de la Comissió per a la Igualtat i contra la violència de Gènere del Col·legi d'Advocats de Mataró, Maria Pastor, ha estat l’encarregada de llegir el manifest i el decàleg. Pastor explica que aquest any han volgut implicar a tots els operadors jurídics del jutjat de Mataró. Tot i que assegura el món judicial i el món de l’advocacia estigui en pro de la igualtat i que el percentatge de dones en tots els àmbits sigui alt, en els llocs de direcció encara falta per tenir una “perspectiva de gènere efectiva”.

Un decàleg en què també s’ha parlat de la violència masclista. En aquest sentit, reclamen que es tingui en compte el gènere com un agreujant en tots els fets delictius comesos contra les dones siguin o no comesos per parelles o exparelles.

Durant la lectura del manifest, entre d’altres també ha reclamat que la Llei d’Enjudiciament civil reculli una mesura que permeti que una dona embarassada pugui suspendre un judici. Una llei que ahir es va modificar, però sense incloure aquest apartat.

 

Informa: S.Ruiz