El col·lectiu d'infermeria de l'Hospital de Mataró alerta de la saturació pels casos de coronavirus

El col·lectiu d'infermeria del Consorci Sanitari del Maresme alerta d'una sobrecàrrega a l'Hospital de Mataró pels positius en coronavirus. Són cada cop més els pacients que arriben al centre hospitalari mataroní amb aquesta patologia, ja s'ha omplert una planta per a tractar-los i se'n comença a omplir una segona. A més, aquesta ocupació impedeix poder ingressar a pacients amb altres problemàtiques. Segons la infermera Estela Serrano és per això que es veuen obligats a fer derivacions a l'Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena i, ara també, a l'Hotel Atenea. Està previst que també s'habiliti l'Hotel URH Ciutat de Mataró. Pel que fa a les urgències, assegura que el servei també es troba molt col·lapsat. 

Una de les principals reclamacions del col·lectiu d'infermeria del Consorci Sanitari del Maresme és poder comptar amb més material de protecció. Els professionals denuncien una "mancança molt greu de material" i asseguren que han de fer ús de la mateixa mascareta al llarg de tot el torn. Per això fan una crida a tothom que vulgui ajudar i demanen sobretot mascaretes FFP2 i bates.

Per la seva banda, des del sindicat CATAC-CTS-IAC alerten que ja fa dies que es recomana als professionals reutilitzar mascaretes i tenir-ne cura fins que arribi nou estoc. De tota manera, aconsellen preservar-les en bosses de paper i no de plàstic i es comprometen a lliurar aquestes bosses, que els han fer arribar de manera altruista particulars i petites empreses.

D’altra banda, el Col·lectiu d'Infermeria també posa de relleu la tasca que estan desenvolupant a nivell psicològic. Detallen que es troben amb moltes persones que a més d'estar aïllades pel virus, no tenen cap via de contacte amb el seu entorn. És per això que els professionals han d'anar més enllà de les cures i donar suport també emocional a aquests pacients.

Informa: C.Sánchez