×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

El CIRD alerta sobre altres tipus de violència masclista

CIRD

La violència vers les dones no és només física. Així ho ha destacat Luz García Álvarez, assessora jurídica del CIRD, el Centre d'Informació i Recursos per a les Dones durant l'entrevista al Mataró al Dia. Cada cop es va prenent més consciència d'altres violències, com la psicològica, molt difícil de provar quan s'arriba a la via judicial. També destaca la violència econòmica, en l'entorn familiar, social o escolar. Altres qüestions que cada cop tenen més incidència són també els casos de mutilació genital femenina o els matrimoni forçós.

A banda de l'atenció que el CIRD ofereix a les dones, també treballen en formació en diversos àmbits, com a les escoles, als professionals i proporcionant tallers a dones. Des del 2016 s'està posant l'accent en treballar la igualtat, també amb els col•lectius LGTBI i en la diversitat afectiva sexual.

Per cert que aquest 21 de novembre, el Tribunal Suprem ha fet, per primera vegada, la distinció entre els agreujants de parentesc i de gènere. D'aquesta manera, el Suprem reconeix que un fet delictiu s'agreuja perquè s'ha comès per sentir superioritat davant d'una dona, independentment de la relació o absència de relació amb la dona que ha patit el fet delictiu.

Informa: C.Sánchez/ O.Debat