El CEO de la Fundació Maresme creix en línies de negoci

El Centre Especial De Treball del la Fundació El Maresme obre una nova línia de negoci en el Servei Integral de lloguer de vaixelles reutilitzables i consolida dos serveis existents: el de recollida, transport, destrucció i certificació de documents confidencials i el de neteja de platges del litoral del Maresme. Tot gràcies a una subvenció de 150.000€ de la Generalitat que han guanyat en un concurs públic. El CEO del Maresme ha estat una de les 6 entitats, d’un total de 47, que han assolit la màxima xifra subvencionada.

Aquest CEO ja fa temps que treballa en projectes d’economia verda i circular, impulsant les tres R: Reduir, Reutilitzar i Reciclar. Arran de la normativa europea  que prohibirà a partir del 2021 els plàstics d’un sol ús, l’entitat ha vist també una bona oportunitat de negoci  en la creació d’un servei de lloguer de vaixelles.

En aquests moments el CEO de la Fundació El Maresme compta amb uns 1.600 clients, 900 dels quals són només del servei de recollida de brossa porta a porta. Per seguir ampliant les demandes, part de la subvenció s’invertirà en el servei de recollida i destrucció de documents confidencials, oferint noves solucions als clients. L’altra part dels diners es destinarà al servei de neteja de les platges, arribant a més municipis i ampliant la neteja a tot l’any. Aquestes noves línies d’acció suposaran una injecció econòmica pel centre de treball, i a més a més, oferiran ocupació a persones amb discapacitat. Un col·lectiu que duplica la xifra de desocupats respecte la resta de la població.

El centre especial de treball actualment dona feina a 285 persones de les quals 215 són persones amb discapacitat intel·lectual.  Sota el lema “Junts Construïm futur” l’entitat pretén seguir treballant per crear nous llocs de treball que puguin desenvolupar amb les seves capacitats.

Informa: J.Peñaranda