
Les tasques que es duien a terme des del Centre Especial de Treball (CEO) de la Fundació El Maresme van haver d’aturar-se amb l’arribada de l’estat d’alarma. Només es va mantenir la prestació de servei a empreses d’activitats essencials, que suposava un 20% del total. Amb l’entrada en escena de la fase 0 del pla de transició a la nova normalitat, la situació està canviant a poc a poc. Ara els municipis han tornat a obrir alguns espais a l’aire lliure i després d’haver estat gairebé dos mesos inactius, molts ajuntaments han requerit de nou el servei que prestava el CEO en matèria de jardineria. Gràcies a aquesta demanda, l’activitat del Centre Especial de Treball torna a situar-se gairebé al 50% de la seva capacitat.
La Fundació El Maresme és, com ho són les residències, una entitat que treballa amb col·lectius vulnerables. La bona notícia és que gràcies a les seves mesures de seguretat, en les 7 setmanes de confinament, no han notat que cap resident presentés símptomes propis de la COVID-19, ni als centres ni a les residències que gestionen. Segons Albert Vidal, Director General de la Fundació Maresme, aquesta dada és fruit de la rigorositat amb la qual s’estan aplicant els protocols.
Vidal reconeix que afrontar aquesta situació els ha posat a prova i que han rebut més suport des del consistori mataroní que des la Generalitat. Admet també, que l’atenció ha millorat per part de l’administració catalana a partir del moment que el Departament de Salut va assumir la gestió del coronavirus en les residències, una competència del Departament de Benestar Social.
A hores d’ara, des de la direcció de la Fundació, destaquen que el principal problema amb el que es troben és la insuficiència d’equips de protecció individual. De fet, han hagut de fer una despesa de 8.000€ extres per adquirir-ne per compte propi. D’ara en endavant, tal com s’està fent a les residències de gent gran, esperen començar a rebre més EPIs i tests per detectar coronavirus per part de les administracions.
Informa: L.Sanmiquel