El CEO de la Fundació El Maresme rep 2.150 euros dels Amics de les Arts

Els Amics de les Arts han lliurat un xec pel valor de 2.150 euros al Centre Especial de Treball (CEO) de la Fundació El Maresme.  Els diners arriben després que el grup musical tirés endavant el projecte “Recicla les teves samarretes negres”, entre els seus fans. A través de les peces de roba aconseguides transformades en noves fibres i gràcies a la marca OrganicSound que pertany a l’empresa mataronina Hallotex, els Amics de les Arts han creat les noves dessuadores del grup, que han repartit entre els treballadors del CEO que han participat en la seva manipulació i alguns fans que s’han acostat a l’acte. Un gest solidari que el grup considera que també és un acte de consciència.  

El grup musical ha aprofitat la visita a les instal·lacions de la Fundació El Maresme per descobrir quina és la tasca que s’hi realitza i com s’ha elaborat el seu material de marxandatge. Els encarregats de fer-ho han eliminat les fornitures de les peces i han fet el triatge segons la composició de la roba, abans no triturar-ho en partícules petites per tornar a elaborar el fil i fabricar el nou teixit. En aquest cas del reciclatge de roba es traca d’un projecte d’economia circular que pretén reduir tant l’entrada dels materials com la producció de les deixalles. Treballs que, sumats als serveis de neteja, recollida selectiva de residus, jardineria i manteniment de zones verdes, al CEO de la Fundació El Maresme, fan una plantilla amb el 70 per cent dels treballadors amb persones amb diversitat funcional. Que ara, grups musicals com els Amics de les Arts comptin amb aquest tipus de serveis és un orgull per la Fundació per normalitzar la situació.

La Fundació CEO del Maresme té una antiguitat de més de 25 anys d’història i acull a més de 200 treballadors amb discapacitat intel·lectual.

Informa: M.Gómez