El Centre de Formació i Prevenció arriba als 40 anys de vida i organitza una mostra retrospectiva

L’Ateneu de la Fundació Iluro acull des d’aquest divendres una mostra retrospectiva del Centre de Formació i Prevenció, una institució mataronina que treballa des de fa 40 anys per atendre els col·lectius en risc d’exclusió social a la comarca del Maresme.

L’exposició fa un recorregut per aquestes quatre dècades de servei a la comunitat del centre, però també per la història recent de Mataró. I és que el trajecte que el Centre de Formació i Prevenció ha fet des de l’any 1979 fins ara va lligat al camí que ha seguit la capital maresmenca pel que fa a la incorporació de drets i llibertats en les seves polítiques socials. El president del Centre de Formació i Prevenció, Jaume Clupés, explicava el dia de la inauguració que aquest és, precisament,  l’eix del contingut de la mostra.

El Centre de Formació i Prevenció treballa amb programes especialitzats per poder atendre un col·lectiu social molt ampli, que va des de la infància fins a la gent gran. Així, ajuda infants i adolescents en situació de desprotecció i adults que pateixen problemes de salut mental.

Per aquesta funció social que hi desenvolupa,  des de l’Ajuntament de Mataró veuen el Centre de Formació i Prevenció com a una entitat indispensable per a la ciutat. 

L'exposició, que justament porta per títol ’40 anys al servei de la comunitat’, es podrà visitar a l’Ateneu de la Fundació Iluro fins al 24 de novembre.

Informa: B.Doñate