El Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç fa 40 anys

El CDIAP va ser creat per la Fundació Maresme per atendre infants amb problemes de desenvolupament. En els seus incis comptava amb un neuropsiquiatre, una logopeda i una psicòloga. Ara, hi treballen més de 40 professionals.

Albert Vidal. director general de la Fundació Maresme, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio
Albert Vidal. director general de la Fundació Maresme, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio

En el marc de la Setmana de les Persones amb Discapacitat Intel•lectual, la Fundació Maresme celebra el 40 aniversari de la creació del CDIAP, el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç. Va ser un centre pioner, que va néixer amb només tres professionals al capdavant i ara ja en són més 40. Atenen casos de nens i nenes menors de 6 anys que tenen alguna dificultat en el seu desenvolupament. El Centre no només atén infants amb discapacitat. Ho ha explicat a l'Entrevista de Mataró Ràdio el director-gerent de la Fundació Maresme, Albert Vidal.

ALBERT VIDAL, director general Fundació Maresme
Aquest servei fa 40 anys. Va néixer en el sí de la Fundació Maresme. Era un servei d'atenció precoç. En aquell moment hi havia un doctor neuropediatre, una logopeda i una psicòloga. Eren tres persones que van considerar que a una edat primerenca, de 0 a 6 anys ja hi han disfuncions en el desenvolupament i que calia identificar-les i en la mesura en que es pogués, tractar-les.
És un servei que en aquests moments no hi té només cabuda persones amb discapacitat. Poden haver-hi diferents problemàtiques en el desenvolupament. Per tant, no tothom que va al CDIAP té una discapacitat intel•lectual.
I en aquests moments ja són 40 professionals i tenim una antena al Masnou i una altra a Arenys. A Mataró estem ubicats físicament al carrer Prat de la Riba.

L'acte de celebració del 40è aniversari va consistir en una taula rodona amb el títol "Conversant sobre infància i família", amb Roger Ballescà i Francesc Saiz.

Durant l'Entrevista, Albert Vida també ha demanat més recursos per part de l'administració. Segons ha explicat, "el finançament de l'Administració en Serveis Socials és deficient". Una situació que s'ha accentuat amb l'augment dels costos energètics. El director de la Fundació Maresme ha afirmat que el Tercer Sector a nivell de Catalunya "està estudiant quin és l'impacte d'aquests costos per adreçar-se al Govern" i demanar ajuts.