El cens de gossos i gats es multiplica per cinc en l'últim any

El nombre de gats i gossos inscrits als Cens Municipal d’Animals Domèstics es multiplica per 5 en menys d’un any. Actualment a Mataró hi ha un total de 3.217 animals registrats respecte als 605 que hi havia el passat 2017. Una xifra que, si marxem a l’any 2015, passa a ser 12 vegades superior, aleshores quan aquesta se situava en 260.

Els animals de companyia han de constar en el Cens Municipal d'Animals Domèstics i, malgrat que no tothom censa els seus animals, cada cop són més els mataronins que ho fan. Molts valoren positivament aquest increment. Tot i així sempre hi ha excepcions

La taxa anual del cens dels animals de companyia és de 20€. Per aquest motiu, i amb la quantitat d'animals registrats que hi ha, molts mataronins esperen que aquests diners es destinin a obrir nous espais pels gossos. De totes maneres, tal i com expliquen des de l’Ajuntament, aquests 3.217 animals censats queden lluny encara de la xifra òptima. 

L’objectiu del cens municipal és poder tenir comptabilitzada la quantitat d’animals domèstics que hi ha a la ciutat, poder actuar en situacions de risc o de salut pública i poder protegir els animals en casos de maltractament o abandonament.