El CEIP Rocafonda i l'Institut Maria de Bell-lloc guanyen el concurs d'objectes reciclats

reciclatge

La 5a edició del concurs d'objectes fets amb material reutilitzat que organitza el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme ha premiat les escoles CEIP Rocafonda i l'Institut Maria de Bell-lloc amb un xec de 750€ per a material escolar.

Els alumnes de 6è de l'Escola Rocafonda han creat unes joguines per a mascotes amb forma de ratolí a partir d'envasos de iogurts i taps d'ampolles. L'activitat es va realitzar en el marc de la setmana cultura. Per altra banda, els alumnes de 1r d'ESO de l'Institut de Bigues i Riells, han presentat una proposta basada en estris de cuina. Han dissenyat uns estalvis amb fustes i taps de suro i uns posa vasos fets amb CD's.

Aquest any, el concurs ha batut rècord de participants. S'hi han presentat un total de 16 propostes provinents d'escoles i instituts del Maresme i el Vallès Oriental. L'edició de l'any passat havia comptat amb 12 objectes concursants.

En aquest sentit, el president del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, i alcalde de Mataró, David Bote, s'ha mostrat molt satisfet i ha remarcat la necessitat de contribuir a crear bons hàbits de reciclatge.

Un cop ha acabat l'acte s'han lliurat cantimplores als nois i noies per promoure el consum d'aigua de l'aixeta i la no utilització d'envasos de plàstic.

J.Peñaranda