El CDIAP del Maresme centra la seva 24ª jornada en el dol migratori

24ª jornada anual CDIAP
Fotografia: Mataró Audiovisual

El Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç del Maresme –el CDIAP – ha celebrat aquest dilluns la seva 24ena jornada anual. Una cita que ha tingut lloc al Tecnocampus  i que ha tingut com a tema central “La família immigrada: entendre per atendre”. Diverses xerrades i taules rodones que han posat l’èmfasi especialment en el dol migratori des de la perspectiva i l’experiència de serveis i professionals que treballen amb petita infància i famílies. A la jornada d’aquest any hi ha assistit més de 240 professionals d'arreu de Catalunya, entre els quals hi ha mestres, educadors, psicòlegs, metges i logopedes, entre d'altres. Anna Navarro, fisioterapeuta i coordinadora de la seu central del CDIAP del Maresme, ha detallat que des del Centre actuen com a referents a l’hora d’organitzar aquestes jornades.

Algunes de les xerrades s’han centrat en explicar experiències amb famílies immigrades, com viuen la criança, la discapacitat, entre d’altres. A la jornada també s’ha intentat posar llum sobre les identitats de les segones generacions. Tot plegat s’ha il·lustrat amb diferents vinyetes descriptives diverses  situacions, converses, estratègies del dia a dia de la feina com a terapeutes d’atenció precoç amb les famílies immigrades des de les diferents disciplines . Navarro ha assegurat que en aquestes jornades es vol crear un punt d’intercanvi entre professionals des dels diferents àmbits per entendre totes les perspectives de les famílies que atenen. El CDIAP atén més de 1.700 famílies amb infants dels 0 als 5 anys, moltes d’elles immigrants.

El servei de consulta online del CDIAP del Maresme és obert a pares i mares, familiars, mestres i altres professionals. Permet realitzar consultes o plantejar dubtes en relació al desenvolupament i la criança dels infants de 0 a 6 anys.

 

Informa: C.Sánchez