El Casalet d'Estiu garanteix els àpats als infants de famílies en risc d’exclusió

Creu Roja Mataró - Sant Andreu de Llavaneres

La Creu Roja organitza aquest mes d’agost la sisena edició del Casalet d’Estiu. Una iniciativa destinada a garantir els àpats als infants de famílies en situació de vulnerabilitat que a més ofereix als seus participants activitats de lleure i sortides. Com des de ja fa uns anys, són al voltant d’una cinquantena d’infants que poden gaudir d’aquest projecte, que aquest 2018 es portarà a terme a l’escola Rocafonda. La tria dels nens i nenes, de P3 a 6è de primària, es fa des de la Creu Roja conjuntament amb Serveis Socials de l’Ajuntament. Joan Alberdi, coordinador de la iniciativa, assegura que ara per ara, una cinquantena de places són suficients per cobrir les famílies que no poden garantir els àpats dels seus fills a Mataró.

El projecte del Casalet de la Creu Roja es finança des de Serveis Socials i també amb recursos propis de la Creu Roja. Però una part molt important de l’impuls econòmic arriba, des de fa 4 anys, de la col·laboració de l’empresa mataronina Bobo Choses. Una empresa de roba infantil que no només finança part de la iniciativa sinó que a més s’implica amb el projecte, organitzant cada any una activitat que congrega els participants al Casalet amb els treballadors. A més, s’encarreguen de proporcionar les samarretes que els infants porten a les sortides amb el casal.

El Casalet que la Creu Roja organitza el mes d’agost no és l’única manera de garantir els àpats a famílies en situació de vulnerabilitat. Des de fa uns anys l’entitat ha arribat a acords amb diversos supermercats per oferir a aquestes famílies unes targetes recarregables que els permeten anar a buscar aliments durant l’agost en funció de les seves necessitats.

 

Informa: C.Sánchez