El canvi climàtic fa que enguany hi hagi pocs bolets a la comarca

La Mostra que se celebra a Mataró aquests dies s’ha hagut d’abastir també de fongs de fora del Maresme

Qui vulgui trobar bolets al Maresme aquest any, haurà de suar. Així ho han constatat des de la Mostra de Bolets del Maresme, que aquests dies s’està celebrant a Can Boet de Mataró.

Segons Marta Comerma, tècnica de Patrimoni Natural, aquest fet es deu al canvi climàtic i això ha motivat que l’exposició hagi hagut d’ampliar fronteres de manera excepcional i exhibir també bolets collits a altres punts del territori, com per exemple al Massís de les Cadiretes, ubicat a la província de Girona.

Marta Comerma (tècnica de Patrimoni Natural): “Aquest any estem patint l’efecte del canvi climàtic i hi ha hagut molt poca pluja i ha estat un desastre. De manera excepcional aquest any hem exposat bolets que no s’emmarquen només a la Serralada Litoral”.

L’exposició s’articula a partir dels exemplars que els col·laboradors i voluntaris van collir. Aquests es classifiquen amb el nom comú i el científic i s’indica si són comestibles o tòxics, entre d’altres. Amb tot, la mostra arriba ja a la seva 37ena edició, i ho fa amb un reguitzell d’activitats. Tallers, activitats diverses o una conferència per aprendre a identificar els bolets, formen part d’un programa que posarà el seu punt final el pròxim divendres.