El Cafè de Mar acull una jornada per sensibilitzar sobre l'ocupació de persones amb discapacitat

Més de 8.000 persones a Mataró tenen algun grau de discapacitat reconegut. D'aquestes, 7.400 estan en edat de treballar. És per això que amb l'objectiu de facilitar la incorporació d'aquestes persones al mercat laboral, la Taula d'Accessibilitat de Mataró ha organitzat aquest matí al Cafè de Mar la jornada "Si em contractes, tots hi guanyem!". A través de diverses ponències i xerrades s'ha volgut sensibilitzar i fer reflexionar a empresaris o agents laborals diversos sobre la importància de trencar els prejudicis sobre les persones amb diversitat funcional. La regidora de Benestar Social, Laura Seijo, explicava que el mercat laboral ha d'entendre que no hi ha persones amb discapacitats, sinó que tothom té capacitats diferents que s'adapten a tipus diversos de feines.

La jornada també ha servit per conèixer l'experiència d'algunes empreses que tenen contractades a persones amb diversitat funcional, com Hallotex o la OCA, i el punt de vista de persones d'aquest col•lectiu que estan incorporades al mercat laboral. A més, també s'ha aprofitat per posar en contacte a persones d'aquest col•lectiu que estan buscant feina amb empresaris per intentar incrementar l'ocupació.

L'última ponència del matí ha anat a càrrec de la consultora d'inserció social i laboral de persones amb discapacitat de la Fundación Prevent, Norma Ramos, que ha parlat de la gestió de persones amb diversitat funcional per generar entorns de treballs saludables.
Totes les xerrades han comptat amb traducció simultània al llenguatge de signes.

 

Informa: S.Ruiz