El Banc de Sang i Teixits demana locals per fer donacions

El Banc de Sang i Teixits ha hagut d’anul·lar algunes de les campanyes previstes a Mataró. Concretament les que s’havien de fer des de les escoles de la ciutat. Ara, el Banc de Sang ha hagut de reubicar aquestes campanyes i buscar altres punts de donació, com és el Casal l’Aliança. De moment en aquest espai s’hi estaran tota la setmana, avui només en horari de matí i de dimecres a divendres ho faran de deu a dues del migdia i de cinc a nou del vespre. Sílvia Delgado, promotora del Banc de Sang i Teixits del Maresme, explica que, tot i les circumstàncies, la gent no ha deixat de donar sang sinó que el que ha passat és que ells mateixos han hagut de cancel·lar campanyes. Tot i que l’estoc de sang ara mateix és estable, demanen que se’ls obrin locals per poder instal·lar nous punts de donació de sang.

Per garantir la màxima seguretat a l’hora de fer una donació, el Banc de Sang i Teixits ha habilitat un espai a la pàgina web perquè la gent pugui demanar hora i així evitar que es facin llargues cues. També s’apliquen altres mesures com respectar en tot moment la distància de seguretat, dispensar solucions hidroalcohòliques als donants i l’ús de mascaretes per part del personal sanitari.

Avui el Banc de Sang i Teixit compta amb un estoc de més de 8.500 donacions. Els propers punts de donació a la comarca es podran consultar des de la pàgina web del banc de sang i teixits i les xarxes socials.

Informa: J.Peñaranda