El Ball de Diables de Mataró conversa amb l’Ajuntament per ser institucionals

El Ball de Diables de Mataró inicia converses amb l’Ajuntament amb la voluntat  d’incloure la colla en el seguici oficial del consistori. El passat 27 de juliol el Ball de Diables de Mataró va fer acte de presència a l’Anada a Ofici, situant-se just darrere de les comparses institucionals i de l’Agrupació Musical del Maresme, sense cremar.

Jordi Cantallops, responsable del Basilisc, explica que és necessari regular i protegir la litúrgia, però no es pot bloquejar, diu, i limitar la pròpia evolució de la cultura.

En aquest sentit Cantallops ha explicat que han iniciat un petit feedback amb el consistori. Es preveuen reunions que donen esperança a l’entitat.

Per la seva banda Cesc Palau, Cap dels Diables del Ball de Diables de Mataró, remarca que l’Encesa, el seu acte destacat, és tot un referent arreu del país. Al llarg dels anys han participat en seguicis com el de l’Arboç, balls de diables centenaris i l’últim, l’Aquelarre de Cervera. Ara només els cal solucionar el problema etern, diu, del seu encaix a la ciutat de Mataró.

Informa: J.Peñaranda / M.Castilla