El Baix Maresme talla l’N-II per reivindicar la pacificació de la via

L’acció ha tallat el trànsit de vehicles des de Montgat fins a Vilassar de Mar en el marc de la Setmana Europea de Mobilitat i s’han realitzat activitats diverses relacionades amb la sostenibilitat.

Fotografia: tvmataró

Bicicletes i persones. Aquest ha estat l’ambient viscut aquest diumenge al tram de l’N-II comprès entre Montgat i Vilassar de Mar. Els municipis que es troben entremig han organitzat un tall del trànsit de vehicles per realitzar-hi activitats relacionades amb la sostenibilitat de 10 del matí a 2 del migdia en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat. Una iniciativa que ha tornat a reivindicar la necessitat de pacificar, d’una vegada per totes, la via que recorre la costa maresmenca.

Damià del Clot (alcalde de Vilassar de Mar): Hi ha una reivindicació que compartim Vilassar de Mar, Premià de Mar, El Masnou i Montgat. Avui hem expressat aquesta voluntat que sigui una via pacífica, ciclable, per passejar... que uneixi els 4 municipis i si pot ser, tots els municipis del Maresme.

Rafa Navarro (alcalde de Premià de Mar): És la primera vegada que fem aquesta reivindicació havent vist una planificació per part de la Generalitat amb una partida pressupostària que ve dels fons europeus per convertir el que sempre hem volgut: aquesta carretera en una via urbana, que tingui un carril d’anada, un carril de tornada, que tingui un carril segregat per a bicicletes, que tingui un passeig...

Tant l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, com el de Premià de Mar, Rafa Navarro consideren que un pas clau per reduir, encara més, la circulació de vehicles per l’N-II és l’obertura de noves connexions a la C-32 als municipis de la comarca que encara no en tenen.

Damià del Clot (alcalde de Vilassar de Mar): Tots els pobles del Baix i Alt Maresme anem tots a una. És una voluntat col·lectiva tenir aquestes connexions per fer més fàcil que la gent pugui agafar la que ha de ser la via ràpida, la via d’accés amb les dues grans capitals, amb els pobles intracomarcals... que és la C-32.

Entre les activitats que s’han organitzat aquest diumenge en els municipis participants d’aquesta acció destaquen la pedalada popular a Vilassar de Mar, el taller per construir alforges a Premià de Mar o una festa de l’escuma al Masnou.

 

Informa: L.Sanmiquel / C.Salad