El baix Maresme reivindica la bicicleta i una N-II més pacificada

En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat els municipis de Vilassar de Mar, Premià de Mar, Masnou i Montgat han tallat aquesta via durant el matí de diumenge i hi ha fet diverses activitats

En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, el baix Maresme ha reivindicat l'ús de la bicicleta i la pacificació de l'N-II tallant la carretera durant tot el matí i migdia de diumenge. Cada municipi des de Montgat i fins a Vilassar de Mar, ha aprofitat per fer-hi activitats diverses. Per exemple, a Vilassar de Mar, a primera hora s'hi ha fet una Pedalada Popular. Aquesta activitat familiar fa anys que se celebra. Abans es feia per dins el municipi, però en les últimes edicions s'ha traslladat a la nacional com a acció reivindicativa. Aquesta vegada s'hi ha aplegat unes 200 persones.

Raimond Porta. Tècnic Esports Ajuntament de Vilassar de Mar. "És la segona vegada que ho fem de forma conjunta amb els municipis de Montgat, Masnou, Premià i nosaltres. Es fa un tall d'uns 15 quilòmetres a tota la nacional. Llavors cada municipi organitza les seves activitats, en el cas nostre fem una pedalada per la mateixa nacional. És un circuit de 6 quilòmetres, entre anar i tornar dues vegades. Fa molts anys fèiem un circuit totalment urbà, però des que hi ha la reivindicació de pacificació de la Nacional, aprofitem, fem el tall i la pedalada per aquí".

Per un dia els vilassarencs i vilassarenques han pogut passejar per l'N-II i veure com és de ràpid creuar el poble de principi a fi a dalt d'una bicicleta. Una manera de promoure també la mobilitat sostenible dins el municipi i d'aproximar-se a un espai que normalment està limitat als cotxes.

Alfons Nuñez. Regidor de Mobilitat Vilassar de Mar. "Volem recuperar la nacional, que tothom se la senti una mica més seva, i avui és un dia molt bonic, perquè els ciutadans de Vilassar de Mar el que fan és agafar la seva bicicleta, o van caminant i és un ambient molt familiar. Es tracta de què la gent es conscienciï, no només és avui que hem d'agafar la bicicleta, sinó que ha de ser tot l'any".

En total han quedat tallats uns 15 quilòmetres d'NII, des de Vilassar de Mar fins a Montgat. La reivindicació d'una carretera nacional més pacificada és conjunta de tots aquests pobles del baix Maresme que esperen veure com a la llarga aquesta via es converteix en un carrer més de la ciutat, amb menys volum de trànsit i més espai per a vianants i ciclistes.

Tags: