El 8M mobilitza 800 persones a Mataró pels drets de les dones

La manifestació, organitzada el Moviment Feminista del Maresme, ha posat l’accent en la crítica del patriarcat, les violències masclistes i les desigualats.

Unes 800 persones, segons la Policia Local, s’han manifestat aquest dimecres a Mataró per reivindicar els drets de les dones. La manifestació, organitzada pel Moviment Feminista del Maresme,ha aplegat almenys una vintena d’entitats, així com sindicats minoritaris i representats de formacions polítiques. La marxa d’aquest 8M ha fet èmfasi en la crítica del patriarcat, les violències masclistes i les desigualats econòmiques i socials que afecten les dones. 

Els manifestants s’han trobat a les sis de la tarda davant la seu de la Policia Local a Via Pública, des d’on han iniciat un recorregut fins a la Plaça de l’Ajuntament. La protesta ha inclòs la lectura de diversos manifests a càrrec de les entitats. Una d’ells ha estat el que ha llegit la Coordinadora per la Sanitat Pública. La coordinadora ha denunciat davant del CAP de la Ronda Prim la situació de les treballadores de las sanitat pública i del sector en general.

La manifestació ha anat improvisant el recorregut a mesura que ha anat avançant cap la seva destinació final, igual que la mateixa planificació inicial. Abans d’arribar a la Plaça de l’Ajuntament, els manifestants han fet una aturada davant del consistori i diverses entitats han detallat la situació dels col·lectius que representen. És el cas de les dones migrades, les treballadores de la llar, les víctimes de les violències masclistes o les que tenen problemes d’habitatge.

Entre els participants a la protesta, hi hagut entitats feministes de la ciutat, com l’associació Micaela, Dones de Cerdanyola, Mataró LGTBI+  iFúria Trans Autònoma Maresme. 

Informa. B. Doñate    

Tags: