Eines i tècniques perquè els joves siguin innovadors i creatius

Més de 700 alumnes de diversos instituts de la comarca han assistit aquest matí a la 6a Fòrum de Joves Emprenedors del Maresme.  Una jornada organitzada pel Consell Comarcal del Maresme que ha tingut lloc al Teatre Monumental. A través de diverses ponències, s’ha intentat donar als joves de la comarca eines i tècniques per innovar i ser creatius. Pel director del Programa Catalunya Emprèn de la Generalitat, Pere Condom, és necessari despertar de joves l’esperit de l’emprenedoria per fer-los veure que són capaços de descobrir maneres noves de fer les coses, però sense descuidar mai la seva formació. De fet, assegura que els joves emprenedors ben formats són els que estan tirant endavant a l’actualitat empreses tecnològiques al mercat. Unes empreses que, segons explica Condom, no sorgeixen de la necessitat, com en els inicis de la crisi econòmica, sinó de l’oportunitat i d’un estudi racional del mercat.

Una de les ponents de la jornada ha estat la saltadora de perxa mataronina Marta Cot, guanyadora entre d’altres aquesta última temporada d’una medalla d’or a l’europeu en pista coberta i d’un or al mundial a l’aire lliure. Durant la seva ponència, Cot ha volgut transmetre als joves que l’esport i l’emprenedoria tenen valors comuns com la passió, la perseverança i l’aprendre dels errors.

La 6a edició del Fòrum de Joves Emprenedors del Maresme ha finalitzat amb una actuació musical a càrrec dels joves músics maresmencs Roger Palomer i Paul Klason.