Egipte, Turquia i Àsia: destins preferits dels maresmencs a l’estiu

Aquestes destinacions tornen a encapçalar els rànquings després d'anys marcats per les restriccions de la pandèmia. A escala nacional, les Illes Balears i les Canàries segueixen imposant-se per davant altres indrets de turisme de sol i platja.

Les vacances a destinacions llunyanes tornen a prendre protagonisme després d’anys marcats per les restriccions derivades de la pandèmia. Segons dades facilitades per l’agència Halcón Viatges, la contenció viscuda arran del 2020 ha permès a la ciutadania estalviar i ha catapultat, aquest estiu entre els maresmencs, els destins internacionals com ara Egipte, Turquia o països asiàtics. En aquests indrets fins fa poc es requerien permisos especials, mascaretes, quarantenes o proves Covid. Tot això, ara ja és història.

Mireia Costa, directora de zona de Girona, Vallès i Mataró d’Halcón Viatges: El destí més demandat ha estat Egipte. Ja va començar l’any passat i aquest any ha continuat. Ha estat el destí número 1. En segon lloc, estaria Turquia. Després, vindria tot el que serien països que fins al moment no s’hi ha pogut viatjar per pandèmia, sobretot, la zona d’Àsia. Estem parlant de Japó, Tailàndia, Vietnam...

A escala nacional, les Illes Balears continuen imposant-se a altres alternatives de turisme de sol i platja. Pel que fa a les Canàries tot i seguir sent molt populars, aquest any han notat una petita disminució pel que fa a viatgers. El motiu? La guerra d’Ucraïna i la pujada de preu dels carburants que ha comportat l’augment de les tarifes aèries.  

Mireia Costa, directora de zona de Girona, Vallès i Mataró d’Halcón Viatges: Donat que les tarifes aèries han pujat bastant, estem parlant de pujades d’entre un 10 i un 30%, Canàries aquest any, si comparem amb altres destinacions, el preu està força alt. Això ha fet que algú que volia anar a Canàries, potser ha optat per Sardenya que surt més econòmic, està més a prop prenent com a referència Barcelona i que té unes platges que no tenen res a envejar al Carib.

Respecte als mesos que concentren el nombre més gran de desplaçaments, al Maresme així com arreu de Catalunya, continuen sent el juliol i l’agost, període el qual coincideix amb les vacances escolars. Tot i això, des d’Halcón Viatges reconeixen que cada vegada més noten que la ciutadania opta per repartir-se les vacances entre els mesos de juny, juliol i agost i altres dates de fora de temporada per tal d’aconseguir viatjar a destinacions que a l’estiu són molt cares però que a la resta de l’any són més econòmiques.