Dues noves avaries d’Endesa deixen sense llum un centenar de veïns de Mataró

Les incidències han afectat 76 veïns del Parc Central i 44, de Cerdanyola

Més d'un centenar de veïns del barri de l’entorn del Parc Central i del barri de Cerdanyola de Mataró s’han quedat sense llum a casa aquest dijous a causa de dues avaries en el subministrament elèctric d’Endesa, segons ha confirmat la companyia a Mataró Audiovisual. 

La primera avaria s’ha produït poc abans de les vuit del vespre i ha deixat sense llum fins a les nou un total de 76 abonats de l’entorn del Parc Central. La segona incidència ha començat cap a les deu de la nit i ha durat gairebé quatre hores. En aquest cas, ha afectat 44 clients de la zona de l’Avinguda Gatassa amb el carrer Jaume I. En ambdós casos, els talls de llum s’han produït per dues incidències en el subministrament elèctric de baixa tensió i s’han solucionat canviant els elements de protecció dels centres de transformació de la xarxa elèctrica, segons la companyia. 

Sense llum als carrers del Palau 
D’altra banda, aquest mateix dijous hi ha hagut una avaria al barri del Palau que ha deixat sense llum diversos carrers de la ciutat. Segons l’Ajuntament de Mataró, s’hauria apagat el quadre de llums de la zona de la Ronda Cervantes a l’alçada de l’Avinguda Amèrica. A causa de l’avaria, l’enllumenat públic de diversos carrers hauria quedat afectat tot el dia fins aquest divendres al matí. Endesa, però, no té constància de cap incidència en aquest punt de Mataró i recorda que en els casos de l'enllumenat són els ajuntaments els que han d'informar la companyia quan hi ha una avaria. 

El que sí va ser responsabilitat d’Endesa va ser el tall de llum que el passat 31 de gener va afectar les llars d’uns 3.000 abonats del barri de Rocafonda. L’avaria va començar cap a les nou, quan la majoria dels veïns afectats estaven acabant de preparar el sopar de Cap d’Any, però, per sort, es va poder solucionar abans de la mitjanit. D'aquesta manera, doncs, es confirmen, tres avaries elèctriques a Mataró en una mateixa setmana.  

Informa: B. Doñate