Dos mataronins passen el confinament en un càmping d’Austràlia

L'Oriol i el Manel són dos mataronins de 28 anys que fa 6 mesos que viatgen per Austràlia amb furgoneta i ara han topat amb la crisi sanitària del coronavirus. Una situació particular que han volgut compartir a través de Mataró Audiovisual. Un mes i mig enrere, després de recórrer la costa est d’Austràlia (just on posteriorment hi van haver els greus incendis) els dos nois es van establir a Hobart, capital de Tasmània. Allà els va enganxar la pandèmia. El sector de l'hostaleria va tancar i l’Oriol, que treballava com a cambrer, es va quedar sense feina. Davant l’estat d’alarma el Consolat Espanyol els va recomanar tornar al país d'origen. Tot i haver comprat els vols de tornada, van trobar arriscat el viatge, on es podrien haver quedat atrapats en qualsevol dels 4 aeroports on havien de fer escala. Així doncs van decidir donar una oportunitat a l’aventura per Austràlia.

El Manel i l'Oriol van seguir fent vida de furgoneta, dutxant-se a les dutxes públiques i cuinant als parcs públics, fins que no se'ls va permetre fer-ho més per l'estat d'excepció. En aquell moment es van desplaçar al càmping de l'aeroport de Hobart, on segueixen confinats. Allà estan pràcticament sols perquè els càmpings també estan tancats i només acullen aquelles persones que no tenen cap altra manera de confinar-se. Ara, però, els dos estan treballant en una empresa de jardineria amb la seguretat econòmica que això els suposa.

Els dos mataronins esperen ara que la situació millori. De totes maneres expliquen que a Tasmània no hi ha hagut un confinament total sinó que s’han tancat llocs de trobada i s’ha insistit en la distància de seguretat. Preveuen que aviat es comencin a aixecar les restriccions com ja s’ha fet en altres punts d’Austràlia i puguin tornar a fer vida social i emprendre el seu viatge.

Informa: J.Peñaranda