Dos detinguts en una operació policial antijihadista a Mataró

La Guàrdia Civil ha desarticulat una estructura de reclutament jihadista a Mataró. El cos policial ha efectuat dos registres a la capital del Maresme que han acabat amb les detencions de dos homes de 36 i 46 anys, originaris de les ciutats marroquines de Tànger i Tetuan, respectivament. Els registres i detencions han tingut lloc a número 26 del carrer Joan Maragall, al barri de Cerdanyola, i el 24-26 del Camí del Mig, adreces que corresponen als domicilis dels detinguts. Des de Mataró aquesta estructura estenia la seva activitat a les províncies de Barcelona i Tarragona. Segons la policia els detinguts reclutaven i radicalitzaven presumptament individus disposats a desplaçar-se com a combatents a zones de conflicte.

L’operació es va iniciar per part d’especialistes del Servei d’Informació de la Guardia Civil a finals del 2015 quan amb la cooperació de serveis policials de diversos països es va detectar l’activitat a Internat de diversos individus que consumien propaganda de plataformes associades amb el terrorisme.

Des d'Al Ouahda, la comunitat islàmica de Mataró, han emès un comunicat per mostrar el seu suport a l'Ajuntament de Mataró i demanar que s'aclareixin els fets. També han lamentat que el nom de la ciutat es vegi relacionada amb aquest tipus de fets.