Dos cotxes elèctrics per portar els infants a quiròfan, la novetat de l’Hospital

Fer que l’entrada a un quiròfan sigui més amable pels infants. Amb aquest objectiu, l’Hospital de Mataró ha estrenat aquesta setmana dos cotxes elèctrics i teledirigits per l’àrea de pediatria que han de substituir les tradicionals lliteres a l’hora de portar-los al quiròfan. La iniciativa està promoguda per Movento i Renting Banc Sabadell, qui han cedit els dos cotxes a l’Hospital de Mataró. El doctor Ramon Cunillera, gerent del Consorci Sanitari del Maresme, explica que d’aquesta manera es vol convertir un moment neguitós pels nens i nenes en una experiència més agradable i lúdica que també els ajudi a estar més tranquils quan entrin al quiròfan. De moment, aquest objectiu s’ha assolit entre els qui l’han provat aquesta setmana.

El de Mataró és el tercer hospital de Catalunya en disposar d’aquests dos cotxes, per part de Movento i Renting Banc Sabadell, després dels de Terrassa i Granollers. Segons expliquen, Santi Colomer, Director General de Movento, i Ricard Castells, Director Comercial de Sabadell Renting, el projecte va néixer de la necessitat dels mateixos hospitals i està sent satisfactori en tots els centres sanitaris on ha estat implantada.

A més d’aquest projecte, des del Consorci Santiari del Maresme estan realitzant altres pràctiques per fer més positiu pels infants el seu pas pel centre com per exemple el “Certificat de Valentia”. Un diploma la imatge d’un superheroi o una superheroïna que reben els nens i nenes que es fan alguna analítica o prova al Consorci.

 

Informa: S.Ruiz