Dones reporteres celebra el primer acte en motiu del seu 10è aniversari

Dones reporteres celebra el seu 10è aniversari i ho fa amb un programa d'actes que ha començat aquest dimecres al vespre a Can Palauet amb una conferència. Ha estat el primer acte de celebració de l'aniversari de l'entitat feminista però se'n programaran més al llarg de l'any. La seva presidenta, Lea Cornellana, destaca l'evolució que ha viscut l'associació, també pel que fa a la seva implicació amb temes socials diversos.

El primer acte de celebració dels 10 anys de Dones reporteres ha estat una conferència de la sociòloga Marina Subirats, que ha visitat Mataró per parlar de la relació entre el maig del 68 i el feminisme, coincidint amb el 50è aniversari d'aquest moviment. Subirats ha destacat que fa mig segle es donava poc valor al paper de la dona però que aquella revolució va servir per trencar barreres i convencions, que servirien per a fer créixer moviments com el feminista.

Dones Reporteres estan al darrere del programa de Mataró Ràdio amb Veu de dona, que també fa 10 anys que està en antena en aquesta casa. A més l'entitat té una vinculació destacada amb altres associacions com Teixit de dones i participa activament en diverses reivindicacions socials.

Informa: M.Rodríguez/J.Peñaranda/C.Sánchez

Tags: