Dones de Cerdanyola reivindica que la dona pugui triar qualsevol ofici

L'acció ha tingut lloc pels carrers del barri més poblat de Mataró amb pancartes de dones fent feines tradicionalment atorgades als homes

Dones de Cerdanyola reivindica que la dona pugui triar qualsevol ofici

El dia Internacional de les Dones també ha tingut presència als carrers del barri de Cerdanyol, el més poblat de la ciutat de Mataró. L'Associació de Dones de Cerdanyola ha organitzat una passejada reivindicativa per diversos carrers del barri. La passejada s'ha iniciat a la plaça Illa Crsitina. Amb el lema "els líomits no me'ls poses tu", l'acció reivindica el paper de les dones en la pràctica de qualsevol ofici, trencant el tòpic de les feines masculinitzades i les feines feminitzades. Així, Dones de Cerdanyola ha volgut fer palès que les dones poden desenvolupar l'ofici que prefereixin i no aquells que tradicionalment els ha atorgat una societat masclista. La Raquel, membre del col·lectiu Dones de Cerdanyola reivindica aquest dret.

El nostre acte està centrat en les professions per reivindicar que les professions no tenen gènere i que els límits no ens els poseu vosaltres, els homes. De límits, per les dones, no n'hi ha cap. Podem fer qualsevol professió que decidim, sigui bomber, metge o el que sigui. La caminada que fem és per això i també per demanar que s'acabi la violència contra les dones.

Les persones que participaven a l'acte portaven pancartes amb fotografies de dones exercint diversos oficis que fins ara la societat identificava amb els homes. Al costat de les fotografies d'oficis, també es portaven pancartes amb lemes com "les professions no tenen gènere" o "tenim el dret a decidir què volem ser".