Diverses residències de gent gran reben material de protecció de donacions

Un total de 14 residències de gent gran i centres de dia de Mataró rebran la donació de material de protecció contra el coronavirus. Els diferents centres es repartiran un total de 1500 mascaretes, que han confeccionat les diferents Hermandades de Setmana Santa amb material de l’empresa ROSDAN. Les residències de Can Boada i la Llar Santa Maria també rebran 150 casquets que en aquest cas han estat una donació de la Farmàcia Subirats.

L’Ajuntament ha habilitat un dispositiu especial per tal que les empreses, entitats o particulars puguin fer les donacions de material de protecció amb seguretat. El Servei de Protecció Civil i Salut analitza i canalitza les diferents iniciatives voluntàries que es porten a terme tant de donació com de producció de material de protecció. Per articular aquestes donacions, cal enviar un correu electrònic a l’adreça: protecciocivil@ajmataro.cat

Aquest servei municipal analitza les donacions i centralitza la seva distribució atenent prioritats detectades a la ciutat. S’ha habilitat un magatzem i punt de distribució a l’edifici de Benestar Social, on des d’aquest dilluns s’elabora un registre del material que arriba i de la seva distribució.

També s’està elaborant una borsa de persones col·laboradores per garantir la cadena de producció i logística perquè des de Protecció Civil es pugui activar quan sigui necessària.

D’altra banda, des del punt de Voluntariat, es promouen les xarxes de solidaritat comunitària auto organitzades per part de comunitats i associacions de veïns i es posen en contacte els voluntaris amb les entitats que necessitin reforços.

Informa: C.Sánchez