Diverses persones en observació per descartar cap cas de coronavirus a la ciutat

Hospital de Mataró

Diverses persones es troben en situació d’aïllament a l’Hospital de Mataró per descartar que estiguin infectades pel Coronavirus. El centre hospitalari ha explicat que se segueix el protocol establert pel Departament de Salut de la Generalitat. En aquest sentit, es fan les proves i s’aïllen aquelles persones que mostren els símptomes d’un refredat i que, a més, han estat o han tingut contacte amb alguna persona dels països afectats en aquest moment.

Pel que fa al CAP de la Llàntia, aquest matí, i el CAP de la Ronda Prim ahir, el Cat Salut ha posat en marxa el protocol d’activació de l’alerta, que comporta el trasllat en ambulància a l’hospital corresponent.  Contràriament als rumors que circulen per les xarxes socials, el l’ICS referma que no s’ha tancat cap dels dos centres d’atenció primària i que l’activació del protocol no ha afectat l’activitat del centre. De moment doncs, no s’ha donat cap cas positiu a Mataró.

Les autoritats sanitàries recomanen mantenir una bona higiene. Convé fer servir mocadors de paper d'un sol ús o rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó, i tossir a la part interior del colze. I davant l'alerta demanen prudència als ciutadans i demanen deixar l'ús de la mascareta en només casos clínics.

Informa: O.Debat