Diverses detencions al Maresme en el marc d'una operació de la Policia Nacional

A mitjans de mes els informàvem d’una sèrie de detencions que es van produir al barri de Cerdanyola de Mataró. Unes detencions que avui hem conegut que estaven vinculades dins l’operació Napoleon. Una operació de la Policia Nacional que es va fer de forma simultània a diversos municipis catalans. En total es van fer 19 registres a les comarques barcelonines del Maresme, Osona, Vallès Oriental i Barcelonès així com també a les comarques de la Selva i el Gironès de la província de Girona. Al Maresme a part de Mataró també es van fer registres a Calella, Arenys de Mar, Pineda i Santa Susanna.

Amb aquesta actuació la Policia Nacional desmantellava una activa organització criminal que distribuïa cocaïna y altres substàncies estupefaents en localitats de Barcelona i Girona. En una investigació que havia començat el mes de juny de 2019.

Durant el registre es van confiscar 10 mil 636 quilos de cocaïna, 408 grams de cristall, 180 quilos d'haixix, 1715 grams de marihuana, 22 mil 500 grams de substàncies per tallar i modificar la droga, així com 530 mil euros en metàl·lic i 22 vehicles amb caletes electròniques habilitades per camuflar droga. També es van intervenir una premsa hidràulica, 16 bàscules de precisió, 98 telèfons mòbils i diverses tablets i ordinadors.

Amb el registre es va procedir a la detenció de 22 persones, 16 de les quals van ser ingressades a presó per ordre del jutge acusades de delictes contra la salut pública, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.

Segons la investigació del cos policial, aquesta  organització, perfectament estructurada, estava ubicada a Badalona, però disposava de diversos grups connectats entre si i estava dirigida, principalment, per ciutadans marroquins de la regió del Rif, al nord del Marroc. De fet 13 dels 22 detinguts eren marroquins, la resta de nacionalitat espanyola.